15.7.2008

Pieni kukkavaasiTarvikkeet:
wc-rulla
päällys paperia(mikä paperi vaan käy,ja voi ihan miten mieleen tulee koristella sen vaasin)
Pienemmät voi vaan vaikka väritellä sitä purkkia,tai sormiväreilläkin voi maalailla,ihan kuinka vaan nyt näkee parhaaksi omassa katraassaan,soveltuvan tämän homman.
Kartongista pohja(vihreä)johon liimataan paperirulla kiinni.
Punainen puinen helmi,joka katkaistaan keskeltä,
näin tulee kaksi leppäkerttua
piirretään vaan pilkut,ja mitä nyt sitten halutaankin ,pienille riittää vaikka ihan pelkkä punainenkin vaan.
Silkkipaperista lehdet(leikataan lehden muotoisia paloja,liimataan alapuolelta suppuun,ja sitten vaan liimaa aluselle ja tökkästään se siihen kiinni,kuivana voi sitten taivutella niitä lehtiä ylöspäin.
Aluselle voi liimata muutakin,pikkuoksia,tai kuusen tai männyn neulasia,tai mitä nyt sitten mieleen tulee,pieniä kiviäkin voi laittaa...sammaltakin..

Sitten kuivumaan työ.ja hakeen niitä kukkia sitten siihen purkkiin,,,jotka voi laittaa sellaseen pieneen kukkasieneen,ja lapset voivat tehdä omista kukanoksista itse sellasen asetelman,kuin haluavatkin,siihen sieneen,ja kestävätkin kauemmin siinä purkissa sitten,kun ovat kosteessa.Sienen voi laittaa vaikka tuorekelmun sisälle,ettei purkki kärsi.

Tätä askartelua edeltävänä päivänä voi vaikka tehdä lasten kanssa retken luontoon,ja antaa heille tehtäväksi kerätä jotain tähän työhön,siihen aluselle liimattavaksi,tai vaikka maljakkoonkin,ei sen oo niin kamalan tärkeetä,mitä me äidit tai hoitajat halutaan,annetaan lasten käyttää sitä luovuuttaan,ja koristella se purkki, vaikka niillä luonnosta löydetyillä jutuilla,eihän sen tarvi välttämättä olla sitä paperia aina,,,kunhan nyt sitten pysytään kuitenkin vähän niinkuin rajoissa tietenkin..
Äiti tai hoitaja voi tehdä oman versionsa kukkavaasista,tai näyttää nää kuvat,kun olen tenhyt omat purkkini,ja siinähän lapsille sitten onkin tarpeeksi ohjetta,kun näkevät mallin,niin voivat sitten kuitenkin tehdä omia ratkaisuitaan,kun annetaan lupa,ettei ole ihan samanlaista pakko tehä,voi tehdä sellasen,mistä ite tykkää!
Mutta hyvää kesäaskartelua ja luonnon helmassa tehtyjä retkiä kaikille niin vanhemmille ,hoitajille ja lapsille tietenkin!

Ei kommentteja: